Portret_Karoline_Fleumer

Karoline Fleumer

Betrokken, serieus, fijngevoelig, met een uitgebreide toolkit die bij specifieke vraagstukken vernieuwende oplossingen oplevert. Karoline Fleumer is de eigenaar en behandelcoördinator van De Ruimte, BIG-geregistreerd GZ-psycholoog en sinds 1998 zelfstandig gevestigd. Eén van haar specialisaties is Rationeel Emotieve Therapie (RET), een vorm van cognitieve gedragstherapie die gebaseerd is op de filosofie van de STOA, die zij ook inzet bij haar intervisiegroepen. (Lees meer over RET en de Stoïcijnen in onze blog.)

 

Karoline onderscheidt zich in de eerstelijns-GGZ door haar brede ervaring als psychodiagnosticus, opgedaan bij het AMC-UvA en als specialist voor verschillende Arbodiensten. Haar credo is dat diagnoses als labels weinig waarde hebben, ze moeten altijd een emanciperend doel treffen.

 

Onder de indruk van de toename aan vitaliteitsproblemen zoals burn-out en depressie en het enorme verlies aan welzijn die zij met zich meebrengen, heeft Karoline zich de laatste jaren toegelegd op het vinden van de optimale behandeling van deze klachten, uitmondend in Ruimtewerk. Hiermee voegde zij een peiler van Groene GGZ toe aan De Ruimte en een klein team van inspirerende experts.

 

Engels is voor Karoline haar tweede taal. English speaking businesses and clients are welcome for consultation. Please click on the ‘English’ tab in the menu.

Ruimtewerk_Peter_Klaver

Peter Klaver

Enthousiast, doortastend, sensitief en verliefd op de prachtige natuur van het Nederlandse duinlandschap. Na zijn landbouwstudie is Peter jarenlang boswachter geweest en werden de vele aspecten van het zorgen voor planten, bomen en dieren door er dagelijks mee bezig te zijn stap voor stap duidelijk en lieten hem nooit meer los. Vertellen over de natuur en mensen die wonderlijke schoonheid laten beleven geven hem voldoening. Peter nodigt mensen graag uit zich te spiegelen aan de groene buitenwereld. Hij is een mens van de praktijk en werkt nog steeds met, voor en in het groen (o.a. bij Pro-Rail) en is sinds 2003 in deeltijd actief in de zorg als activiteiten-begeleider. Hij is oprichter van dagbestedingscentrum De Hof van Kijk Uit in Castricum. Peter is groepsleider in de Ruimtewerk-tuin.

Ruimtewerk_Henk_Blokhuis

Henk Blokhuis

Reflectief, geduldig, nieuwsgierig en onvermoeibaar op zoek naar manieren om de natuur tot mensen te laten spreken. Henk is tuintherapeut en heeft als arbeidstrainer in een biologische groetentuin veel ervaring opgedaan met mensen met complexe problemen die door het tuinieren weer regie gaan ervaren. Door zijn opleiding tot creatief therapeut dacht hij al buiten de kaders van de reguliere land- en tuinbouw. En door zijn scholing tot mediator besefte hij hoe belangrijk het is om goed te kijken en te luisteren naar de wensen en de mogelijkheden van mensen. Hij is bevlogen om juist mensen zonder motivatie of energie te verleiden weer zin te ervaren door activiteiten in de tuin. Recent heeft hij een boek gepubliceerd over zijn specifieke benadering van het werken met mensen in het groen. Henk is groepsleider in de Ruimtewerk-tuin.

Ruimtewerk_Emma_Schouwenaar

Emma Schouwenaar

Open, analytisch, met veel humor en de gave om iedereen, letterlijk en figuurlijk, in beweging te krijgen. Emma geeft sinds een aantal jaren boksles, o.a. bij Boksschool Bijlmerbajes en Boogieland in Amsterdam. Ze gelooft in de kracht van sport, als een middel om jezelf te uiten, jezelf beter te leren kennen en natuurlijk om sterker te worden, fysiek èn mentaal. Emma weet hoe boksen bijdraagt aan eigen kracht en weerbaarheid, het verkennen en herkennen van grenzen, het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het opbouwen van zelfvertrouwen. Ze traint ook met kwetsbaardere doelgroepen: o.a statushouders en ongedocumenteerden, dak- en thuislozen en mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Emma is Ruimtewerk-bokstrainer.